Від домашнього аудіо до комплексних комерційних інсталяцій, SoundLab – лідери високоякісних рішень.

+38 (050) 013-95-26 +38 (044) 225-55-74Замовити дзвінок
Замовити дзвінок

Залишіть Ваші контактні дані та наші фахівці зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше имя
Ваше ім'я

* - Поля, обов'язкові для заповнення

Повідомлення надіслано
Ваше повідомлення успішно надіслано. Найближчим часом з Вами зв'яжеться наш фахівець
Закрити вікно

НАЛІВО, НАПРАВО ЧИ ПРЯМО?

Погодьтеся, у дизайні новинок Denon, одна з яких пропонує бездротове підключення, а друга – тільки провідне, але з активним шумопониженням, є щось дуже знайоме. Майже також виглядають старші в лінійці Global Cruiser моделі AH-GС30, які ми протестували навесні. А ті, у свою чергу, начебто клоновані з AH-GС20, які були випущені ще в 2015 році та набрали у користувачів відмінні рейтинги. Підкажу ще одне місце, де можна часто зустріти спецверсію «двадцяток» - в оснащенні салонів бізнес-класу далекомагістральних авіалайнерів. І це, мабуть, найкраще, що обирали авіакомпанії для розважальних сервісів.

Можливо, хтось насамперед чекав у новому поколінні навушників від Denon якихось косметичних змін. Але виробник поки не став розширювати навіть колірну гаму - вона, як і раніше, складається всього з двох варіантів (чорний або білий). І в цьому бачиться принципова позиція: навушники, які стали хітами на дуже конкурентному сучасному ринку і визнані чи не найзручнішими у своєму класі, просто поки що не потребують ні редизайну, ні перепакування.


Тим більше, що над «базовим» дизайном усієї лінійки фахівці Denon свого часу попрацювали дуже серйозно. Для пошуку форми корпусів, що підходить для всіх користувачів, розрахунку оптимальної податливості оголов'я та валиків амбушюрів та знаходження найбільш комфортних точок прилягання навушників до голови було знято понад чотири тисячі антропометричних мірок!

Такий підхід не заважає Denon крок за кроком покращувати внутрішній конструктив «крузерів». Якщо перша модель була вдалою спробою створення полегшених закритих складних навушників, які можна було б з однаковим успіхом застосовувати вдома, в міському транспорті або на вулиці, то «тридцята» модель – з просунутими аудіофільськими драйверами та новими режимами підключення та шумозаглушення – стала справжнім універсалом на усі випадки життя.

Але не всім покупцям потрібні рішення на кшталт «все-в-одному». Багато хто хотів би купити схожі навушники, але дешевше та тільки з необхідними функціями. Ось таким клієнтам японська компанія і вирішила піти назустріч у «двадцять п'ятих» моделях.

Версія W

Найдорожчі складові флагманських «крузерів» – це фірмова система активного шумопониження та запозичені у домашніх аудіофільських навушників Denon драйвери FreeEdge з дифузорами з особливої волокнистої целюлози. Перше вирішили видалити взагалі, а друге замінити на аналогічні чотирисантиметрові динаміки з мембранами, надрукованими з плівки. Подібні, до речі, стояли і в AH-GC20, але для AH-GC25W головки трохи модифікували, знизивши опір звукових котушок зі 100 до 32 Ом для кращої сумісності з малопотужними джерелами (на випадок, якщо їх не можна підключити через Bluetooth). Також змінили і комплектацію – замість кофра до версії W дається простий текстильний мішечок. У результаті вийшли навушники, які на 100-відсотків повторюють дизайн флагманів, наділені таким же м'яким оголов'ям і комфортними валиками, обшитими ніжним тонким шкірозамінником, але за вдвічі меншою ціною.

Для тих, хто звик слухати музику в тихих умовах, кому при цьому хочеться позбутися надокучливих проводів, а заразом отримати і якісну телефонну гарнітуру, це саме те, що треба.

На мій погляд, для тих, хто звик слухати музику в тихих умовах (будинок, дача, офіс), кому при цьому хочеться позбутися надокучливих проводів, а заразом отримати і якісну телефонну гарнітуру, це саме те, що треба. До речі, в ті ж гроші ще можна знайти більш функціональні «двадцятки» (залишки розпродаються з дисконтом), але я все одно дивився б у бік новинок, бо тут не доведеться йти на компроміси. AH-GC25W відрізняється збільшеною у півтора рази тривалістю роботи. У навушники поміщений більш просунутий модуль Bluetooth 5.0, що підтримує сучасні кодеки сімейства aptX – такий самий, до речі, як і топові «тридцятки». Також нова модель відрізняється посиленою оголов'ям – замість пластикових кліпс фіксації стоять металеві. Нарешті, ця версія дозволяє слухати музику з ноутбука та за інтерфейсом USB, задіявши вбудований в навушники ЦАП.

При традиційному підключенні кабелем з джеком AH-GC25W порадували покращеним музичним балансом. Вони не такі басові, як «двадцяті», але при цьому більш динамічні – з нижнього діапазону пішла зайва важкість, яка давалася взнаки з деякими малопотужними підсилювачами. Почерк став більш швидкісним та прозорим. Чутливості вистачає для динамічного звучання від ноутбука. Зі смартфоном вони теж розвивають пристойну музичну гучність, але запасу, який став би у нагоді для прослуховування класичних творів вже немає. Змінилося і трактування високого діапазону: тарілки іскристі, хай-хети анітрохи не приглушені, виділено дрібні деталі. Новий плівковий драйвер, щоправда, додає трохи високих резонансів у смузі 8 - 14 кГц, що вносить у звучання підфарбування, але воно не настирливе і, можливо, послабиться після прогріву.

Змінилося і трактування високого діапазону: тарілки іскристі, хай-хети анітрохи не приглушені, виділено дрібні деталі.

Якщо переключитися на Bluetooth, то отримуєш насамперед той самий бажаний запас регулювання гучності, який стане в нагоді для тихих фонограм. Нові моделі в бездротовому режимі звучать набагато динамічніше за своїх попередників. Помічене при аналоговому підключенні підфарбування на ВЧ залишається, але при цьому сусідня смуга (3 - 8 кГц) озвучується ясніше, тому баланс загалом видається більш рівним. Сподобалося, як у Bluetooth-режимі структурується низький бас. Гукі поклики в мідбасах – проблема багатьох недорогих закритих навушників – теж стають ледь помітними. А якщо смартфон підтримує aptX, то панує чистота і порядок і у верхньому регістрі. Музику можна слухати довго та невтомно.

При підключенні USB (підтримується режим передачі стандартної якості, до 16 біт/48 кГц) характер звучання практично ідентичний кращому «блютусному».

Версія NC

Дротові навушники з активним шумопониженням на ринку існують давно і окрім своєї головної функції (ослаблення зовнішнього звукового фону до комфортного порога), здатні вирішити ще одне завдання - якісно посилити музичний сигнал з малопотужного плеєра або смартфона.

Саме це було реалізовано в моделі AH-GC25NC. Взявши за основу старші «тридцятки», інженери Denon виключили з них лише радіомодуль, залишивши в тракті і фірмовий процесор, який здійснює віднімання шумового сигналу за трьома різними режимами, і узгоджений з динаміками підсилювач. Так що за звуковими характеристиками ці моделі не поступаються флагманам, а в чомусь навіть їх перевершують. Драйвери такі самі - 16-омні 40-міліметрові FreeEdge, з розширеним діапазоном і вільним не резонуючим підвісом, а система живлення побудована на мініатюрному акумуляторі тієї ж ємності, який, втративши додаткового споживача у вигляді Bluetooth, тепер забезпечує вдвічі більшу тривалість роботи заряджання. Зрозуміло, така модель дешевша і у виробництві – але, звичайно, не вдвічі, а десь на третину.

У пасивному режимі AH-GC25NC звучать так само, як і «тридцятки» по кабелю з вимкненим NC: дають досить рівний тональний баланс, добре розкривають середній регістр і майже не фарбують звук у жодній частині спектру. Якість басу та детальність на високих частотах при такому включенні переважно залежить від характеристик вашого джерела. Від спеціалізованого домашнього «вушного» підсилювача AH-GC25NC може видати цілком аудіофільську якість відтворення – показати могутню ударну динаміку в нижньому регістрі, відкрити живинку в голосах, чисто і повітряно передати всі шумові та дзвінкі складові. З звичайною портативною технікою музична виразність помітно послаблюється - звук не стає якимсь бідним на тони і відтінки, але виходить бляклим на динаміку.

Якість басу та детальність на високих частотах при такому включенні переважно залежить від характеристик вашого джерела.

Ось у такому разі і рятує активний режим. Він помітно форсує динаміку на краях діапазону, а заразом, як мені здалося, підтягує і найслабші звуки до вищих рівнів (іншими словами працює як компандер з невеликим коефіцієнтом стиснення). Правда, разом з цим підвищується помітність шумів тракту, а якщо в записі присутні спотворення або артефакти цифрової компресії, то підкреслюються і вони, але в даному випадку це важко вважати недоліком. Якщо музику слухати на борту літака (де інтенсивність шуму досягає 80 - 85 дБ) або у вагоні метро (а це ще вищі фонові рівні), то активне ослаблення «бекграунду» відніме всього десь 25 - 30 дБ, тому підсумковий фон, який досягне ваших вух, буде еквівалентний 50-60 дБ - привнесені трактом шуми в ньому будуть однаково практично нерозрізняються.


Як шумоподавлювачі AH-GC25NC працюють дуже ефективно на всіх трьох установках. Режим Airplane найсильніше послаблює фон області низьких частот, заодно виділяючи (щоб звук здавався збалансованим) у музичному сигналі смугу 50 — 150 Гц і частина високого регістру. Режим City працює з тією ж ефективністю, але область максимального шумопониження трохи зрушена до СЧ. Office - найбільш "нейтральний" профіль у плані придушення зовнішнього фону, але при цьому, як мені здалося, і найтонше компенсований. Що, втім, також логічно. Навряд чи хтось, сидячи за робочим столом, слухатиме музику в навушниках голосно – отже, треба досягти природності насамперед на малих рівнях.

Текст

Office - найбільш "нейтральний" профіль у плані придушення зовнішнього фону, але при цьому, як мені здалося, і найтонше компенсований.

На завершення – ще про одну цікаву особливість. Якщо в активному режимі двічі поплескати AH-GC25NC з правого «вуха», то мікрофони шумопониження вмикаються в інверсний режим – ви з граничною чіткістю почуєте навколишнє оточення. Але якщо в цей момент у навушниках звучала музика, вона майже не послаблюється. Думаю, що таку фічу було б логічно зробити функціональним аналогом Mute. До решти питань немає.

КОМПОНЕНТИ

  • Смартфони iPhone 8, Nokia Lumia 930
  • Ноутбук Apple MacBook Air A1465
  • ЦАП Schiit Modi Multibit
  • Ресивер TEAC Reference AG-H300 Mk III (мод.)

Характеристики

Denon AH-GС25W

Тип: закриті з динамічними випромінювачами діаметром 40 мм
Відтворюваний діапазон: 5 - 40 000 Гц
Опір: 32 Ом
Чутливість: 98 дБ/мВт
Максимальна потужність, що підводиться: 1 Вт
Специфікація Bluetooth: 5.0
Кодеки, що підтримуються за профілем A2DP: SBC, AAC, aptX, aptX Low Latency, aptX HD
Автономність: 30 год
Оздоблення: чорна/алюміній, біла/бронза
Маса: 283 г

Denon AH-GС25NC

Тип: закриті з динамічними випромінювачами діаметром 40 мм
Відтворюваний діапазон: 5 - 50 000 Гц
Опір: 16 Ом
Чутливість: 98 дБ/мВт
Максимальна потужність, що підводиться: 1 Вт
Автономність: 40 год
Оздоблення: чорна/алюміній, біла/бронза
Маса: 287 г


Підготовлено за матеріалами порталу "Салон AudioVideo", листопад 2019 р. www.salonav.com

Інші записи
Програвачі вінілу - вічна класика.
Програвачі вінілу - вічна класика.
Вініловий плеєр - це пристрій, який використовується для відтворення музики, записаної на вінілових дисках.
Докладніше
Огляд Audio-Technica AT-LP5x
Відмінний звук та зручність використання
Докладніше
Бездротова мережна аудіосистема Naim Mu-so Qb 2
Скромний зовні кубик Mu-so Qb свого часу змінив обивательські уявлення про музичні можливості компактних дизайнерських аудіосистем. А чим порадує модель другого покоління, що отримала ще більш розвинену мережеву платформу, покращені інтерфейси та розширене керування? Все-таки ім'я Naim асоціюється насамперед із відмінним звучанням, а не з рекордним функціоналом.
Докладніше
  • Коментарі
Завантаження коментарів...
Придбати в один клік
Заповніть дані для замовлення
Запросити вартість товару
Заповніть дані для запиту ціни
Запросити ціну Запросити ціну