Від домашнього аудіо до комплексних комерційних інсталяцій, SoundLab – лідери високоякісних рішень.

+38 (050) 013-95-26 +38 (044) 225-55-74Замовити дзвінок
Замовити дзвінок

Залишіть Ваші контактні дані та наші фахівці зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше имя
Ваше ім'я

* - Поля, обов'язкові для заповнення

Повідомлення надіслано
Ваше повідомлення успішно надіслано. Найближчим часом з Вами зв'яжеться наш фахівець
Закрити вікно

Вердикт

Компанія Audio-Technica покращила і без того відмінний програвач – проте AT-LP5x має сильних конкурентів.

ЗА

  • Щільний та злагоджений звук
  • Простота налаштування та використання
  • Чудовий фонокоректор

ПРОТИ

  • Безліч серйозних конкурентів

Випущена в 2016 році перша версія програвача вінілу AT-LP5 компанії Audio-Technica була чудова. Високо оцінивши поєднання продуманих конструкторських рішень, корисних функцій та відмінної якості звучання, ми часто рекомендували його всім, кому була потрібна зручна і доступна за ціною вертушка.

Не дивно, що при створенні нової версії компанія не відмовлялася від перевіреної формули.

Конструкція

Audio-Technica AT-LP5x

На перший погляд відмінності між двома моделями майже непомітні, але якщо придивитися, можна побачити, що до швидкостей 33,3 і 45 оборотів в хвилину додався варіант з 78 об/хв. Крім того, у програвача нова головка звукознімача – AT-VM95E.

Цей MM-картридж створений на основі моделі AT95, яка застосовувалась у першій версії програвача. Новий має більш жорсткий і низькорезонансний кожух, а також покращену механічну частину, що забезпечує не тільки більш високий рівень вихідного сигналу, але й розширення ВЧ-діапазону при підвищеному контролі над ним.

Завдяки використанню закладних гайок, цей картридж простіше встановити на місце. Втім, у вас навряд чи виникне така потреба, оскільки VM95E вже пригвинчений до шелла. Для відтворення платівок на 78 оборотів необхідно використовувати голку, спеціально призначену для цього завдання - наприклад, Audio-Technica AT-VMN95SP.

Вбудований фонокорректор сумісний із картриджами обох типів – MM та MC. При заміні не забудьте про невеликий перемикач на задній панелі. Підтримка двох типів дає можливість експериментувати з сміливішими моделями головок звукознімача – проте, враховуючи цінову категорію та таланти LP5x, використання навіть бюджетних MC-картриджів навряд чи дозволить значно покращити звук. Проте мати таку можливість непогано.

Ще однією зміною конструкції стало перенесення блоку живлення з корпусу на мережеву вилку. Усунення джерела електричних та механічних шумів із чутливої системи ще більше сприяє підвищенню якості звучання.

Оснащеність

Audio-Technica AT-LP5x

Решта збереглося незмінним – що у разі зовсім непогано. Для своєї цінової категорії LP5x виглядає солідно, хоча при постукуванні по пластмасовому корпусу той озивається досить гучно. Двигун з прямим приводом та кварцовою стабілізацією працює тихо та швидко виводить алюмінієвий опорний диск на потрібну швидкість.

Нам подобаються чіткість перемикача швидкостей та плавна робота підшипників. Знімний шелл дозволяє легко за необхідності змінити картридж. Але і штатний дозволить вам послідовно покращувати звучання програвача, оскільки до VMN95 компанія випускає шість типів сумісних голок.

Налаштування нової моделі Audio-Technica не складе труднощів. Після розпакування потрібно встановити на місце опорний диск, приєднати тримач звукознімача (сам картридж вже встановлений) і задати притискну вагу на рівні рекомендованих 2,0 грамів, а також аналогічне значення антискейтингу. Весь процес триватиме близько п'яти хвилин.

Звук

Почавши прослуховування, ми незабаром переконалися, що характером звучання LP5x дуже схожий на попередника. Звук став трохи чистішим, проте не настільки, щоб власникам старої версії захотілося негайно замінити її на нову. Загальна якість звуку цілком відповідає статусу лідера класу.

Композиція Мері Джей Блайдж No Drama захоплює злагодженістю та музичністю. Впевнене та продумане звучання не втрачає узгодженості у більш вимогливих фрагментах пісні. Висока детальність поєднується з так само високою організованістю. Якою б складною не була музика, вона не створює для Audio-Technica жодних помітних проблем.

Це стає ще очевиднішим при відтворенні П'ятої симфонії Бетховена. LP5x чудово передає розмах і міць великого творіння. Динаміці притаманні плавність і сила, а висока детальність дозволяє у всіх подробицях розглянути навіть тихі партії на загальному масштабному полотні. Точна та багатошарова стереопанорама забезпечує локалізацію окремих інструментів на музичній сцені. Щільністю та злагодженістю звучання цей програвач не поступиться нікому з конкурентів.

У виконанні Sony PS-HX500 ті ж записи подаються менш природно та переконливо. Крім того, йому бракує відчуття повного контролю за відтворенням. З іншого боку, звучання Sony відрізняється більшою рухливістю та ще більш вираженою детальністю в середньому діапазоні. Вибір між цими відмінними моделями зводиться до особистих уподобань слухача. Аналогічна картина спостерігається при записі з USB-виходів з тією різницею, що фірмове програмне забезпечення Sony дозволяє вести її у форматі DSD. Як і очікували, отримані цифрові файли відбивають характери звучання кожного програвачів.

З цікавості ми перейшли з вбудованого фонокорректора LP5x на референсний Cyrus Phono Signature. Незважаючи на величезну різницю в цінах, порівняння підтвердило високу якість того, що Audio-Technica. У разі оновлення системи починати захочеться не з нього.

Вердикт

Компанія Audio-Technica вирішила не змінювати вдалу формулу програвача надто радикально. AT-LP5x властиві відмінне для цієї категорії звучання, висока якість виготовлення, простота налаштування та зручність використання. Він безперечно заслуговує на місця у списку кандидатів на покупку.

ОЦІНКИ

  • Звук 5
  • Оснащеність 5
  • Конструкція 4

Інші записи
Програвачі вінілу - вічна класика.
Програвачі вінілу - вічна класика.
Вініловий плеєр - це пристрій, який використовується для відтворення музики, записаної на вінілових дисках.
Докладніше
Бездротова мережна аудіосистема Naim Mu-so Qb 2
Скромний зовні кубик Mu-so Qb свого часу змінив обивательські уявлення про музичні можливості компактних дизайнерських аудіосистем. А чим порадує модель другого покоління, що отримала ще більш розвинену мережеву платформу, покращені інтерфейси та розширене керування? Все-таки ім'я Naim асоціюється насамперед із відмінним звучанням, а не з рекордним функціоналом.
Докладніше
Denon Home: бездротові колонки преміум-класу від компанії зі 110-річною історією
Лінійку Denon Home можна назвати кульмінаційною точкою історії Hi-Fi-бренду. Її моделі поєднують фірмову якість звуку Denon із надсучасними бездротовими технологіями, а стильні мінімалістичні корпуси легко впишуться у будь-яку обстановку.
Докладніше
  • Коментарі
Завантаження коментарів...
Придбати в один клік
Заповніть дані для замовлення
Запросити вартість товару
Заповніть дані для запиту ціни
Запросити ціну Запросити ціну